Witte chocolade cakepops

Facebooktwitterpinterest

Vrolijke balletjes op een stokje, dat zijn cakepops. Maak eens deze witte chocolade cakepops als traktatie op school. Door ze in chocolade te dopen kun je ze op elke manier versieren die je maar wil. In elke kleur. Met je naam erop of leeftijd. Alles kan. Zo heeft de jarige job een originele gepersonaliseerde trakatie!

Benodigdheden

Voor het maken van ongeveer 20 witte chocolade cakepops heb je nodig:

 • 250 gram cakemix
 • 125 gram roomboter
 • 2 eieren
 • cakeblik
 • lollystokjes

 • 200 gr witte smeltchocolade of Candy Melts

 • mixer

 • bakpapier

 • decoratiepareltjes

Voor de frosting:

 • 250 gram roomboter
 • 250 gram poedersuiker
 • 2 eetlepels melk
 • 1/2 eetlepel vanille-extract
 • een snufje zout

Witte chocolade cakepops

Stap 1: bakken en verkruimelen

Bak eerst de cake. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng daarna 250 gram cakemix, 125 gram roomboter en 2 eieren tot een glad mengsel in een kom. Dit kun je doen met een mixer of in de keukenmachine gedurende ongeveer 5 minuten op een lage snelheid. Vul je cakeblik met het beslag en bak de cake af in de oven in ongeveer 30 minuten. Zorg dat de cake goed is afgekoeld voordat je verder gaat.

Is de cake goed afgekoeld snij dan de bovenkant en de zijkanten eraf. Verkruimel daarna de cake met je handen.

Stap 2: maak de frosting

Om cakepops te maken kun je een frosting gebruiken of botercrème. Om de frosting te maken meng je de roomboter en de poedersuiker in een kom. Klop de massa met een mixer op een middelmatige snelheid tot het wit en luchtig is. Daarna verlaag je de snelheid van de mixer en voeg je al roerende de rest van de poedersuiker toe. Mix het geheel nog eens op middelhoge snelheid wanneer je alle poedersuiker hebt toegevoegd. Als laatste voeg je 2 eetlepels melk en 1/2 eetlepel vanille-extract toe. Mix daarna alles samen nog eens goed door, ongeveer 3 minuten tot je een romige en luchtige massa overhoudt.

Stap 3: vorm de cakeballetjes

Meng de frosting beetje bij beetje met de verkruimelde cake, totdat alles aan elkaar blijft plakken en het mengsel kneedbaar is. Als je dat lekker vindt kun je er ook nog chocoladesnippers doorheen mengen. Rol daarna balletjes van ongeveer 3-4 cm doorsnede op je handpalm. Zorg ervoor dat de cakeballetjes niet te groot worden. Dan kunnen ze namelijk van het lollystokje vallen. Maak een gaatje in de bovenkant van de cakeballetjes met een tandenstoker om later het lollystokje in te doen. Daarna leg je alle balletjes op een plaat of bord met bakpapier. Zet ze ongeveer 10 minuten in de vriezer en daarna nog 5-10 minuten in de koelkast.

Stap 4: chocolade smelten en dippen

Smelt de chocolade of Candy Melts au bain marie. Is je gesmolten chocolade nog te dik om je cakepops in te dippen dan kun je de chocolade verdunnen met Crisco of een plantaardige olie, zoals zonnebloemolie of archaideolie. Nooit met water.

Dip het lollystokje met het puntje ongeveer een halve centimeter in de gesmolten chocolade. Daarna steek je het lollystokje met het puntje in het gaatje bovenop het cakeballetje. Dit doe je voor elk balletjes. Zet ze daarna terug in de koelkast om de chocolade te laten harden.

Haal de balletjes na 5 tot 10 minuten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dip de balletjes één voor één in de gesmolten chocolade. Draai het stokje goed rond zodat de chocolade zich egaal over de cakepop verspreid. Gebruik eventueel een lepel om de overtollige chocola van de cakepop te halen. Zet daarna elke cakepop in een houder (die je zelf kan maken van piepschuim en inpakpapier) en zorg dat ze goed rechtop blijven staan.

Stap 5: versie je witte chocolade cakepops

Wacht heel even met versieren totdat de chocolade iets gehard is. Als je te lang wacht blijft de decoratie niet zitten, dus timing is belangrijk!

Witte chocolade cakepops - voorbereiding

Witte chocolade cakepops - voorbereiding

Witte chocolade cakepops

Witte chocolade cakepops - voorbereiding

Witte chocolade cakepops