Handkusje per post

Facebooktwitterpinterest

Woont degene die je wilt knuffelen ver weg? Stuur dan een handkusje per post! Een lief en origineel kaartje voor een speciaal iemand.

Benodigdheden

Je hebt de volgende dingen nodig voor het handkusje per post:

  • Twee kleuren karton
  • Verf en penseel
  • Lijm
  • Stift
  • Schaar
  • Foto van de kusjesgever

Werkwijze: handkusje per post

Pak een stuk wit karton, smeer verf op het handje van je kindje en maak een mooie afdruk op het karton. Laat drogen. Knip een stuk rood karton ter grootte van een ansichtkaart. Daarna knip je een spreekballontje op het witte karton uit. Als de verf droog is knip je de handafdruk uit. Ook heb je een rechthoekig stukje karton nodig om de handafdruk straks te bevestigen aan de kaart.

Handkusje per post

Schrijf een lief tekstje op de ballon met een zwarte stift. Knip de foto van je kind uit en knip daarna een stuk karton uit dat net iets groter is. Plak het ovalen kartonnetje op je kaart. Daarna plak je een uiteinde van het rechthoekig stukje karton erop en daarbovenop de foto. Als laatste plak je het andere uiteinde van het rechthoekje vast aan de handafdruk. Schrijf nog een mooie tekst op het handkusje.

Handkusje open

Vouw het handkusje naar binnen. Zorg er wel voor dat de foto goed bedekt wordt door de hand, zodat er nog een kleine verrassing in de kaart zit. Daarna plak je het tekstballonnetje op de kaart (met lijm, plakband of 3D-kaart plakkers) en je handkusje per post is klaar!

Handkusje per post

Handkus per post