Snoepgitaar

Facebooktwitterpinterest

Wil je een leuk vaderdag cadeau maken voor papa? Een leuke surprise met Sinterklaas? Je kunt natuurlijk ook een muziekliefhebber blij maken met deze leuke snoepgitaar.

Benodigdheden

Voor de snoepgitaar heb je het volgende nodig:

  • kartonnen doos
  • papierlijm
  • schaar
  • inpakpapier
  • verf
  • snoep

Werkwijze: snoepgitaar

Neem twee grote stukken karton van dezelfde maat. Teken daarom de omtrek van een gitaar en knip deze twee keer uit. Zorg ervoor dat de twee delen van de gitaar goed aansluiten op elkaar wanneer je ze op elkaar legt. Pak daarna zowel de voor- als de achterkant van de gitaar in met leuk inpakpapier. Je kunt natuurlijk het karton ook verven.

Daarna knip je een groot rondje uit en deze plak je op de gitaar. Verf het rondje daarna zwart. Voor de snaren heb je garen nodig en een recht stukje karton. Het rechte stukje karton plak je aan de onderkant van de gitaar. Daarna lijm je het garen één voor één op de gitaar tot aan de hals.

Om de gitaar te kunnen vullen moet je de voor- en achterkant aan elkaar vastlijmen. Knip eerst twee lange rechte stukken karton uit. Daarna pak je een strook en knip je aan beide kanten kleine knipjes. Deze knipjes vouw je daarna om en om. Zo krijg je de twee zijkanten voor de gitaar. Plak de zijkanten van de gitaar eerst aan de bovenzijde van de gitaar vast. Laat een stuk open, zodat je straks de snoepjes er nog uit kan halen. Zit het goed vast, plak daarna pas de onderkant erop. Als alles goed droog is kun je de zijkantjes verven. Is de verf droog vul de gitaar dan met snoep!

Snoepgitaar