Tutu om zelf te maken

Facebooktwitterpinterest

Wil je een simpele jurk maken voor bijvoorbeeld Elsa van Frozen? Veel tule, een elastische band en een schaar is alles wat je nodig hebt voor deze simpele tutu om zelf te maken!

Benodigdheden

Je hebt de volgende dingen nodig voor de tutu om zelf te maken:

  • 3 meter tule
  • Elastische band
  • Schaar

Werkwijze: tutu om zelf te maken

Stap 1

Meet de omvang van de heupen of de middel. Neem over op de elastische band en maak deze strak genoeg zodat de band niet afzakt. Even goed vastnaaien met naald en garen. Daarna doe je de band om bijvoorbeeld een stoel zodat je je handen vrij hebt.

Elastische band om stoel tutu om zelf te maken

Stap 2

Knip stroken tule. Ongeveer 10/15 cm breed en gebruik de dubbele hoeveelheid van de lengte die de rok moet krijgen. Wil je een tutu rok maken van 40 centimeter lang, dan moeten je stroken tule 80 centimeter lang worden. Een volle rok of tutu heeft veel dunne stroken tule nodig en een platte/dunne rok heeft een paar hele brede stroken tule nodig.

Tutu rok om zelf te maken stroken tule

Stap 3

Vouw de stroken tule dubbel zodat je een lusje aan een kant en twee losse uiteinden aan de andere kant hebt. Daarna maak je een knoop door de dubbelgevouwen strook tule over de elastische band te leggen (met het lusje een paar centimeter boven de band) en de losse eindjes door het lusje heen te trekken. Trek de knoop vast. Zorg ervoor dat de elastische band niet gaat vouwen. Schuif elke knoop tegen de vorige knoop aan.

Tutu om zelf te maken knoop

Stap 4

Voeg voldoende stroken toe om een volle tutu te krijgen. Duw alle knopen strak tegen elkaar aan voor een volle rok of laat er wat meer ruimte tussen voor een minder volle rok. Voor een meerkleurige tutu of rok gebruik je om en om verschillende kleuren tule.

Strak knopen tutu zelf maken

Tutu om zelf te maken

Tutu rok Elsa om zelf te maken

Rok zelf maken tule