Elsa jurk – bovenstuk

Facebooktwitterpinterest

Heb je de tutu van het Elsa kostuum klaar? Dan gaan we nu verder met het bovenstuk van de Elsa jurk. Carnaval valt in de winter dus we gebruiken een warm fleece vest voor het bovenstuk.

Benodigdheden

Je hebt de volgende dingen nodig voor de Elsa jurk – bovenstuk:

  • Wit fleece vest
  • Stof met pailletten
  • Organza stof voor de sleep
  • Kaars
  • Aansteker of lucifers
  • Spelden
  • Naald en draad

Werkwijze: Elsa jurk – bovenstuk

Stap 1

Leg het witte fleece vest plat op tafel. Neem de paillettenstof en knip deze op lengte. Van net boven de borst tot een paar centimeter onder de onderkant van het vest. De breedte moet breed genoeg zijn om het hele fleece vest te bedekken.

Stap 2

Vouw nu de stof binnenstebuiten en naai de zijkant dicht met naald en draad. Zorg ervoor dat de lap stof groot genoeg is, want je gaat het fleece vest bij stap 4 in het bovenstuk leggen.

Elsa jurk bovenstuk

Stap 3

Knip nu de lap stof in model. Knip twee nette halve cirkels aan de bovenkant voor het borststuk (laat de stof op elkaar liggen). Je knipt zowel de voor- als de achterkant van je bovenstuk. De achterkant maken we later recht in stap 7.

Elsa jurk bovenstuk knippen

Stap 4

Vouw de stof weer buitenstebinnen. Leg het fleece vest in het bovenstuk met het borststuk aan de voorkant. Speld het bovenstuk vast. Nu naai je de bovenkant vast aan het fleece vest.

LET OP: als je een fleece vest gebruikt zorg er dan voor dat je OF een stukje ruimte in het midden overlaat zodat de rits nog open en dicht kan, OF dat de rits dicht is en zo ver open kan dat het vest als een trui aangetrokken kan worden.

Fleece vest in bovenstuk Elsa kostuum

Bovenstuk vastspelden

Stap 5

Neem de organza stof erbij en knip de sleep. Maak de sleep iets breder dan het fleece vest en zo lang als je wilt.

Stap 6

Om ervoor te zorgen dat de organza niet gaat rafelen schroeien we de zijkanten dicht. Steek de kaars aan en wacht tot de kaars goed aan is. Pak de organza in je handen en trek deze strak. Nu ga je door het blauwe gedeelte van de kaars in een vloeiende beweging. Niet te langzaam, want dat vat de organza vlam. Schroei zo alle kanten dicht.

Organza dichtschroeien

Stap 7 

Neem de organza en steek de bovenkant van de sleep in het bovenstuk aan de achterkant van het vest. Steek de twee halve rondjes van het paillettenstof naar binnen. Trek de organza niet helemaal strak, maar verdeel de stof over de lengte zodat er een mooi rimpeleffect ontstaat. Speld de organza en het bovenstuk vast en naai aan elkaar. Als je klaar bent doe je de sleep omlaag en is je bovenstuk voor de Elsa jurk klaar. Maak het hele Frozen kostuum af met een cape met capuchon!

Bovenstuk met sleep

 Achterkant Elsa kostuum
Bovenstuk Elsa jurk Frozen