Cape met capuchon voor Elsa kostuum

Facebooktwitterpinterest

Woont er iemand bij je in huis die helemaal fan is van Frozen? En ben je van plan om een warme cape te maken voor carnaval? Deze cape met capuchon maak je zonder naaimachine!

Benodigdheden

Je hebt de volgende dingen nodig voor de cape met capuchon voor Elsa kostuum:

  • Harige stof
  • Lint
  • Schaar
  • Naald en draad

Werkwijze: cape met capuchon voor Elsa kostuum

Stap 1

Knip een lap (harige) stof voor de cape (zonder de capuchon). Zorg dat deze lang en breed genoeg is. Vouw daarna de lap stof in de lengte dubbel.

Cape Elsa Frozen

Stap 2

Vouw de bovenkant van de cape 5 centimeter om. Daarna maak je korte knipjes. De eerste knip zet je 2,5 cm vanaf de binnenkant van de cape (daar waar de stof dicht is). Daarna knipjes om de 5 cm tot je bij de buitenkant bent (daar waar de cape open is).

Cape Elsa Frozen 2

Stap 3

Nu knip je een stuk stof voor de capuchon. Even meten door het stuk stof om het hoofd te leggen. Vouw de lap stof dubbel en binnenstebuiten. Naai nu de achterkant dicht met naald en draad. Leg je lap stof zo neer dat de dichtgenaaide kant bovenaan ligt en de open kant naar links. Nu vouw je deze open kant (die dus links ligt) ook 5 cm om. Eerst een knipje 2,5 cm van de achterkant (waar deze dichtgenaaid is) en daarna steeds 5 cm verder richting de open kant. Volg je nog? 😉

Cape capuchon Elsa Frozen

Stap 4

Nu leg je beide lappen goed neer met de capuchon bovenaan en de cape onderaan. Pak een stuk lint en begin met rijgen in het midden van de capuchon. Je ziet daar twee knipjes dicht bijelkaar. Rijg je lint er doorheen en rijg het lint ook door de twee knipjes in het midden van de cape. Zo ga je door met rijgen totdat je bij de laatste knip bent en je de capuchon en de cape aan elkaar hebt geregen. Sla de cape om de schouders, maak een strikje van het lint en de cape is klaar.

Capuchon en cape Elsa

Lint door capuchon en cape Elsa Frozen

Cape voor Elsa Frozen

Stap 5

Om de cape helemaal af te maken naai je er met naald en draad een smalle boa aan. De blauwe harige stof samen met de witte warme boa geeft echt een knaleffect!

Elsa kostuum cape met capuchon