Warm de carnaval in met deze tóch originele Elsa jurk

Facebooktwitterpinterest

Net als een miljoen andere meisjes wil Saar met carnaval verkleed gaan als… Elsa van Frozen! Prachtige jurkjes zijn er te vinden op internet, maar ze zien er allemaal even koud uit. En dan te bedenken dat het weleens echt zou kunnen sneeuwen tijdens carnaval. Hoe doet die Elsa dat toch?

Ingewikkelde naaipatronen, brommende naaimachines… Hoe graag ik het ook zou willen, naaien met een machine is (nog) niet een van mijn talenten. Dus moesten alle onderdelen van de Elsa jurk ook vooral makkelijk, simpel en snel te maken zijn. Een beetje fröbelen met naald en draad gaat nog net.

Na wat speurwerk op Pinterest heb ik een eigen en bovenal warme creatie in elkaar gezet van de overbekende Elsa jurk. Een jurk met warm fleece vest als bovenstuk, lange tutu rok waaronder je lagen leggings aan kan doen en een prachtige wintercape inclusief capuchon. Want zo’n prachtig Frozen kostuum wil je toch niet bedekken met een winterjasje?

Warme Elsa jurk carnaval

Het hele setje bij elkaar kost ongeveer 50 euro en een dagje knippen en naaien. Scheelt niet veel van een jurkje uit de winkel. En stukken warmer! En zeg nou zelf… welk meisje wil nou niet ronddansen in zo’n zwierende tutu rok?!

Elsa kostuum cape met capuchon