De leukste babyshower ideeën

Facebooktwitterpinterest

Wat is er nou leuker dan een babyshower te organiseren voor een zwangere vriendin, (schoon)zus, nicht of dochter? We geven je een aantal leuke tips om een babyshower tot in de puntjes te regelen.

Welk thema kies je voor de babyshower?

Klassieke thema’s doen het altijd goed: roze voor een meisje en blauw voor een jongen. Wil je wat anders? Thema’s die nu helemaal hip zijn, zijn babyshowers in pasteltinten, met geometrische vormen, een dierenthema of een mix.

Babyshower thema's

Welk thema je ook kiest, zorg voor een perfecte aankleding. Ga op zoek, in huis of in de winkel, naar bijpassende materialen. Het hoeft niet allemaal babygerelateerd te zijn. Vazen met de juiste kleur bloemen of mooie lampionnen zijn ook erg leuk om mee te decoreren.

Of maak zelf deze leuke lijst met gelukswensen in de vorm van rompertjes! Bekijk hier de beschrijving.

Babyshower gelukswensen in lijst

Zoete en gezonde lekkernijen

De babyshower is het ideale feestje om lekker thee te leuten, te kletsen en te proeven van verschillende lekkernijen. Beschuit met muisjes mogen natuurlijk niet ontbreken.

Rauwkost met dipsaus

Al eens aan een gezonde snack gedacht? Vul een hoog glaasje met yoghurtdipsaus en vul ze daarna met stengels rauwkost zoals paprika, wortel en komkommer.

Dipped Oreo-lollies

Of maak lollies van Oreo-koekjes, plaats ze op een stokje, even dippen in de juiste kleur chocola of candy melts en plaats ze in een blok piepschuim opgeleukt met bijpassend inpakpapier.

Wat voor lekkers je ook maakt of bestelt, zet alles op een leuke aangeklede tafel bij elkaar, mooie bloemen en accessoires erbij en je hebt alweer een klapstuk voor je babyshower.

Babyshower hapjes

Originele babyshower spelletjes

Tijd voor een spelletje! Een babyshower is natuurlijk niet compleet zonder grappige activiteiten en spelletjes. En rompertjes versieren kennen we ondertussen wel, dus tijd voor iets origineels.

Geblinddoekt luiers verschonen

Een topactiviteit voor mama’s die hun eerste kindje verwachten. Regel twee baby’s, billendoekjes, luiers en luierinhoud. Chocoladepasta, pindakaas of verkruimelde ontbijtkoek met water gemengd werkt uitstekend. Smeer de billen van de poppen hiermee in, luier aan en aankleden. Nu racen wie het snelste de luier kan verschonen.

Babyshower spelletjes

Zaadjes sjoelen

Hoe leuk is dit sperma-gooi-spelletje? Een houten plank met een gat erin, een paar zelfgemaakte beanbags in de vorm van een spermazaadje en gooien maar. Bekijk hier de beschrijving.

Nog leuker is de Nederlandse variant: zaadjes sjoelen! Je hebt hiervoor een sjoelbak nodig en sjoelstenen. Tover de sjoelstenen om in spermazaadjes. Geef de sjoelbak een lik verf en mik die zaadjes in de juiste gaatjes!

Zaadjes sjoelen

Fotocredits: Catch My Party, ProbablyActually, Kara’s Party Ideas, en little frills.