Waxinelichtjes voor in de kerstboom

Facebooktwitterpinterest

Zoeken naar dat ene lampje in de boom waarmee je alle andere kerstlampjes kon aanzetten. Pure nostalgie! Breng een beetje van dit gevoel over op je eigen kinderen met deze leuke waxinelichtjes voor in de kerstboom. Dat wordt strijden wie er de meeste lampjes aan en uit mag zetten!

Benodigdheden

Je hebt de volgende dingen nodig voor de waxinelichtjes voor in de kerstboom:

  • Waxinelichtjes op batterijen
  • Knoopjes
  • Touwtjes
  • Lijmpistool
  • Zwarte stift
  • Knutselmaïs, zoals PlayMais

Werkwijze: waxinelichtjes voor in de kerstboom

Zet het lijmpistool aan. Knip daarna de touwtjes of lintjes op maat. Doe een dotje lijm op de bovenkant van het waxinelichtje en leg een knoop er bovenop. Zorg ervoor dat de gaatjes van de knoop een beetje uitsteken aan de achterkant zodat het touwtje er nog doorheen gehaald kan worden. Lijm de knutselmaïs boven op de knoop. Als het droog is, haal dan het touwtje door de gaatjes van de knoop en leg er een knoopje in. Als laatste teken je oogjes en een mond op de sneeuwpop met een zwarte stift.

Tip 1: wil je de waxinelichtjes voor in de kerstboom nog meer versieren? Bind dan eerst een lintje rondom het waxinelichtje en maak er aan de onderkant een strik in. Koud zal je waxinelichtje het niet krijgen met deze warme sjaal.

Tip 2: laat je sneeuwpopjes extra schitteren door ze eerst in te sprayen met glitterspray!

Idee: Mariëlle Hellenbrand-Camps
 

Waxinelichtjes kerst

Waxinelichtjes voor in de kerstboom