Kroon voor Koningsdag

Facebooktwitterpinterest

Net als tijdens Koninginnedag is Koningsdag dé dag om helemaal in stijl te vieren. En wat is er leuker om met een zelfgemaakte kroon op pad te gaan? Maak nu zelf deze kroon voor Koningsdag!

Benodigdheden

Voor de Kroon voor Koningsdag heb je het volgende nodig:

  • stevig papier
  • schaar
  • lijm

Werkwijze: Kroon voor Koningsdag

Stap 1: knip vierkantjes van 5 bij 5 cm in de kleuren rood, wit en blauw. Oranje mag natuurlijk ook. De vouw goed aandrukken of met een bankpasje even gladstrijken. Voor een kroon voor een volwassene heb je ongeveer 12 vierkantjes nodig en voor een kind iets minder. Knip er altijd meer zodat je altijd genoeg hebt.

kroon voor koningsdag

Stap 2: vouw daarna alle vierkantjes in de vorm van een driehoek. Dus met twee punten op elkaar gelegd.

kroon voor koningsdag

Stap 3: daarna pak je een driehoekje en doe je lijm aan één kant van de driehoek, zowel de voor als de achterkant. Plak het driehoekje daarna in een ander driehoekje. Dit blijf je doen totdat je kroon lang genoeg is. Ondertussen dus even proberen of de kroon past.

kroon voor koningsdag

kroon voor koningsdag

Stap 4: als de lengte goed is dat vouw je de kroon in het midden een stuk open. Vul de kroon daarna op met nog meer driehoekjes. Doe op allebei de kanten van het driehoekje een beetje lijm, zowel de voor als de achterkant. Daarna plak je het driehoekje in de kroon.

kroon voor koningsdag

Stap 5: ben je bijna klaar, lijm dan de kroon helemaal aan elkaar en plaats het laatste driehoekje in de kroon. Alles goed aandrukken. De kroon even goed rondmaken door elk driehoekje een beetje rond te buigen en klaar is je kroon voor Koningsdag!

kroon voor koningsdag

kroon voor Koningsdag